Nefes Terapisi
Nefes terapisi, iyileştirici ve dönüştürü bir süreçtir. Bastırılmış duygulardan arınmaya ve bilinçaltının daimi temizliğine yol açan güçlü bir iyileşme sürecidir. Zihinsel olarak miladını doldurmuş, artık size hizmet etmeyen düşünce kalıplarını siler, huzurlu ve güvende hissetmenize ve yaratıcılığınızı farkedip sahiplenmenize vesile olur.
Fiziksel anlamda nefesimiz bizim yaşamla olan bağımızdır. Yemeksiz 30 gün, susuz 3 gün yaşayabiliyorken, nefessiz 3 dakika sonra ölürüz. Oksijen hücrelerimizi besler, bedenimizin yakıtıdır. Günümüzde kısıtlı nefes aldıklarından dolayı çoğu insanın kendini yorgun hissetmesi çok normaldir. Nefes alışkanlıkları bilinçli bir şekilde yeniden programlanabilir ve tüm solunum sistemi yeniden aktive edilebilir.
Nefes terapisinde diyafram kasımızı kullanarak nefes alırız. Diyafram, göğüs ve karın boşluğunu birbirinden ayırır. Diyafram kası, nefes aldığımızda aşağıya iner (doğal hali kaburgamızın altında kubbe şeklindedir) ve karnımıza baskı yapar. Göğüs kafesimiz maksimum oksijen için genişlemiş olur. Nefes alırken kullanmamız gereken tek kastır. Diyafram kası yerine sırt ve bel kasları kullanıldığında oksijen için alanı daraltmış olduğumuzdan dolayı az nefes almış oluruz.
Nefes alışkanlığımızı değiştirmekle (derinliğini, ritmini, ve hızını), zihinsel ve duygusal durumumuzun değiştiği keşfedilmiştir. Bu değişikliklerle, bakış açımız ve hayata dair tutumumuz daha olumluya dönüşür. Bu da gücümüzü hissetmek, tüm potansiyelimizi açığa çıkarmak, sevgiyi hissetmek ve ifade edebilmek, değerimizin farkına varmak, sağlıklı olmak, huzurda olmak, neşeli olmak, yeniden canlanmak, anda olabilmek, güvende hissetmek ve olanı olduğu haliyle sevebilmeyi sağlar.
Bağlantılı Nefes
Nefes terapisinde dikkat edilen en önemli unsurlardan biri nefesin bağlantılı olmasıdır. Bağlantılı nefes, nefes alış ve veriş arasında bir an bile duraksamadan nefes almayı ifade eder. Alış ve veriş tek nefesmiş gibi. Al nefes ver nefes. Al nefes ver nefes…
Öyle bir an gelecek ki sen nefes alıp veriyormuş gibi değil, nefesmiş gibi hissedeceksin. Her bir nefesi bu şekilde aldıkça, işte o zaman unuttuğun kendinle buluşacaksın.
Bağlantılı Nefesin Etki Alanları
Fiziksel
Tüm solunum sistemimizi maksimum seviyede kullanmamızı sağlar. Maksat bebekken aldığımız doğal nefese dönmektir. Tam bir arınma sağlanabilmesi için nefesin açık olması şarttır. Nefesimiz açık olduğu durumda kendimizi daha canlı, enerji dolu hissederiz. Yataktan kolaylıkla ve neşeyle kalkarız, hastalıklara karşı daha dirençli oluruz. Migren, astım, taşikardi, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, stres, panik atak, bağımlılıklardan kurtulma, depresyon vb. gibi rahatsızlıkların iyileşmesinde çok etkilidir.
Zihinsel/Duygusal
Solunum sistem kapasitemizi daha çok kullanıp nefes aldıkça bedenimizde oksijenden kaynaklı yüksek bir frekans oluşur. Bilinçaltımızdaki tüm travmalarımız, korkularımız, bastırılmış duygularımız ise düşük frekanslıdır. Bu oluşan yüksek frekanslı enerji, düşük frekanslı olan duygu ve zihnimizde bize zarar veren düşüncelerin temizlenmesine sebep olur. Kısaca bilinçaltımız formatlanıyor da diyebiliriz.
Ruhsal
Senelerdir çöplerimizi biriktirdiğimiz bilinçaltımızın temizlenmesi ile kendimizi daha iyi anlamaya, hissetmeye ve keşfetmeye başlayarak ruhsal tarafımızı tanımaya başlarız. Varlığımız anlam kazanmaya başlar. Birliği hissederiz.